Polícia objasnila štyri decembrové vlámania v Medzilaborciach. Napriek zákazu viesť motorové vozidlá si robil vodičák. Prichytení pri krádeži dreva. Pri nehode v Sečovskej Polianke zomrel mladý chlapec.

22.01.2010 Celý región

Polícia objasnila štyri decembrové vlámania v Medzilaborciach: Policajti z Medzilaboriec v uplynulých dňoch vypátrali páchateľov, ktorí majú na svedomí tri decembrové vlámania do rodinných domov a jedného pohostinstva v ...
Z prečinu krádeže je obvinený 14 ročný Humenčan, pričom spolu s ním kradol aj 13 ročný chlapec z Paloty (okr. Medzilaborce), avšak toho pre nedostatok veku nie je možné trestne stíhať. Prvý dom vykradli 25.12.2009. V zadnej časti kameňom rozbili okno, cez ktoré vošli dnu. Z domu potom ukradli tri obrazy. 3koda bola vyčíslená na 25,56. - €. Ďalšie dve krádeže do rodinných domov a do pohostinstva uskutočnili v priebehu 29. a 30. 12. 2009. Do domov sa dostali potom, čo rozbili okno a cez to potom vošli dnu. Odtiaľ ukradli rôzne veci ako oblečenie, papuče, kozmetiku, rádiomagnetofón, sladkosti, cigarety, nabíjačky na telefón, potraviny, komplet kuchynský príbor, ale aj dva bicykle a babetu. Spôsobená škoda pre jedného majiteľa domu bola vyčíslená na 1 373. - € a pre druhého na 968. - €. Pri vlámaní do pohostinstva mladým páchateľom pomáhal 30 ročný muž z Paloty. Ten ich k pohostinstvu priviezol a s lupom aj odviezol, pričom zároveň dával pozor či niekto nejde. Cez kanál na uhlie sa dostali do pivnice a cez túto potom aj do samotného pohostinstva. Z výčapu ukradli drobné mince, cigarety, sladkosti, džúsy a fľašu alkoholu. Celková škoda v tomto prípade bola vyčíslená na 165,85 €.

Zlodej telefónu vypátraný a obvinený:
Z prečin u krádeže obvinili včera bardejovskí policajti 34 ročného muža z Bardejova.
Obvinený muž 7.12.2009 v čase okolo 15:50 h pred vchodovými dverami do areálu pošty využil nepozornosť 30 ročného muža a z ruky mu vytrhol mobil s ktorým chcel práve telefonovať a utiekol. Okradnutému mužovi vznikla škoda 300. - €.

Napriek zákazu viesť motorové vozidlá si robil vodičák:
Svidnícki policajti vzniesli včera obvinenie pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia 21 ročnému mladíkovi z obce Chmeľov , okr. Prešov.
Obvinený Chmeľovčan sa v období od 1.12.2009 do 5.1.2010 zúčastnil výcviku ako žiadateľ o vodičské oprávnenie na skupinu B, B1, AM v jednej z autoškôl vo Svidníku. Kurz ukončil 5.1.2010, načo mu bolo vystavené osvedčenie o ukončení výcviku žiadateľa o udelenie vodičského oprávnenia. Pred vykonaním skúšok, dňa 13.1.2010, policajt - skúšobný komisár vykonal lustráciu žiadateľov o udelenie vodičského oprávnenia a zistil, že mladík z Chmeľova má uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu 12 mesiacov a táto doba doposiaľ neuplynula. Počas plynutia doby zákazu činnosti viesť motorové vozidlá však obvinený vykonával praktické jazdy v autoškole, čím tento zákaz porušil.

Prichytení pri krádeži dreva:
Policajti z Vysokých Tatier obvinili včera z prečinu krádeže štyroch mužov (29r. -36r. ) z obce Stráne pod Tatrami, okr. Kežmarok.
Všetkých štyroch prichytil včera 12:30 h pri krádeži dreva v lese v katastri mesta Vysoké Tatry časť Tatranská Lomnica lesník. Bez povolenia vynášali z lesa drevo, ktoré chceli následne požiť doma na kúrenie. Spôsobená škoda je vyčíslená na 9,80€.

Lúpež v potravinách:
Popradský policajný vyšetrovateľ vyšetruje včerajšiu lúpež v predajni potravín v obci Lysá nad Dunajcom, okr. Kežmarok.
V čase okolo 17:20 h vošli do potravín dvaja poľsky hovoriaci neznámi muži. Vybrali si tovar, pričom počas platenia jeden z nich zozadu pristúpil k 61 ročnej predavačke, oblapil ju rukami a druhý prešiel k otvorenej pokladni a vytiahol z nej asi 20 ks bankoviek nominálnej hodnoty 10. - €. Následne obaja z predajne utiekli. K zraneniu predavačky nedošlo. Policajný vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre zločin lúpeže.

V Kendiciach poškodili dva hroby:
Na polícií v Drienove oznámil včera 31 ročný muž z Kendíc, okr. Prešov, poškodenie dvoch hrobov na cintoríne v ich obci.
Doposiaľ neznámy páchateľ na jednom z hrobov kendického cintorína rozbil vrchnú náhrobnú mramorovú dosku, odbil pomník s nápisom aj s pevnou časťou a rozbil kahance aj s keramickou fotografiou. Na druhom hrobe odbil pomník s nápisom vcelku a rozbil kahance. V prvom prípade vznikla pozostalým škoda 2 700. - €. A v druhom 200. - €. Policajti z Drienova začali trestné stíhanie vo veci pre prečin hanobenia miesta posledného odpočinku a pre prečin poškodzovania cudzej veci.

Pri nehode v Sečovskej Polianke zomrel mladý chlapec:
Život 20 ročného mladíka vyhasol pri nočnej dopravnej nehode v obci Sečovská Polianka, okr. Vranov n/Topľou.
Včera v čase okolo 23:45 h prechádzali na osobnom aute Audi A6 Sečovskou Poliankou dvaja miestni mladíci. Po prejazde pravotočivej zákruty 23 ročný vodič pravdepodobne v dôsledku neprimeranej rýchlosti nezvládol vedenie auta, následkom čoho zišiel z cesty v pravo v smere svojej jazdy a prednou časťou narazil do betónového oplotenia. Po náraze sa auto ešte prevrátilo na strechu. 20 ročný spolujazdec utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vodič bol s ťažkými zraneniami prevezený do nemocnice vo Vranove n/Topľou. Na zistenie alkoholu bola vodičovi odobratá krv. Hmotná škoda na aute je vyčíslená na 5 000. - €, na oplotení 300. - €. Nehodu vyšetruje vranovský policajný vyšetrovateľ, ktorý vodiča obvinil z prečinu usmrtenia.

Polícia upozorňuje vodičov, aby v tomto zimnom období jazdili maximálne opatrne a ohľaduplne. Vozidlo sa na vozovke v zime správa úplne inak ako na suchej ceste. Tomu preto treba prispôsobiť aj spôsob a rýchlosť jazdy. Radšej prísť do cieľa o niečo neskôr ako tam nedôjsť vôbec.
 

Vyberte región